Ateliere pentru copii la prânz, tur ghidat după amiază şi un concert programat la lăsarea serii sunt atracţiile de vacanţă de la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) în a doua săptămână a lunii iulie, informează un comunicat al organizatorilor. 

Aurora Király coordonează un modul de artă contemporană pentru copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, de miercuri până vineri, între orele 12.00 şi 14.00. Participarea costă 32 de lei pentru fiecare atelier, iar costul biletului include şi vizitarea muzeului de către însoţitori. Participarea se poate face atât pentru întreaga serie de trei ateliere, cât şi separat.

Primul atelier are loc miercuri, cu tema „Portretul – Autoportretul”, dezvăluind elemente care privesc proporţia şi simetria chipului uman. „Ne vom fotografia, vom printa fotografiile, pe care le vom îndoi astfel încât să putem observa diferenţele fiecărei figuri în parte într-un exerciţiu amuzant, în care vom completa fiecare jumătate lipsă prin desen observaţional”, arată organizatorii.

Joi, timp de două ore, după prânz, tema atelierului destinat celor mici este „Cartea poştală, o poveste în miniatură”. Copiii sunt provocaţi să aleagă o întâmplare, situaţie, loc, idee şi să o deseneze cu mare atenţie şi multe detalii pe un carton de format mic. „Tot ce ne trebuie este o poveste interesantă căreia să-i punem un timbru şi pe care să o lăsăm la o cutie poştală”, notează coordonatorii.

Finalul seriei de ateliere este dedicată, vineri, subiectului „Camera mea”. Folosind planşe de carton ce se pliază şi se îmbină, copiii vor construi o încăpere în miniatură pe care sunt invitaţi să o decoreze aşa cum şi-ar dori să arate camera lor. „Folosind creioane, carioci şi plastilină, dar şi tehnica colajului, fiecare participant va obţine o dioramă pe care o vom privi şi despre care vom învăţa să vorbim, la sfârşitul atelierului”, explică organizatorii.

Ana Grama

Post-ul Vacanţa la Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Ce surprize sunt pregătite pentru cei mic apare prima dată în .:Jurnal Spiritual:..

Source: Jurnal Spiritual

1,307 total views, 3 views today

Facebook Comments