film

Între 16 și 18 iulie, la Cinema Elvire Popesco se pot viziona scurtmetraje care au fost recompensate de către Academia de film din țara lor cu premii pentru „Cel mai bun scurtmetraj al anului”. Evenimentul se numește „Les Nuits en Or” și reunește o serie de pelicule de scurt metraj, printre care se numără: „Heartbreak” de Dave Tynan, ficțiune Irlanda – 6 minute – Premiul IFTA 2017 pentru cel mai bun scurt metraj de ficțiune; „El ocaso” de Juan Omar Deneb Juarez, ficțiune Mexic – 17 minute – Premiul Ariel 2017; „A casa mia” de Mario Piredda, ficțiune Italia – 19 minute – Premiul David di Donatello 2017; „Facing Mecca” de Jan-Eric Mack, ficțiune Elveția – 27 de minute – Premiul de film elvețian 2018 pentru cel mai bun scurt metraj.
Organizatorii și gazdele manifestării, Cinema Elvire Popesco și TIFF, oferă reducere pentru două biletele achiziționate pentru proiecțiile din cadrul programului.
Complet renovată în 2011, Sala de Cinema Elvire Popesco are o capacitate de 183 de locuri și este echipată cu un proiector de 35 mm și cu un videoproiector Barco-2k care permite proiecțiile pe suport digital DCP sau blu-ray. Sala este administrată de Institutul Francez din București și este membră a rețelei europene Europa Cinemas.

Mihaela Mușetescu

Post-ul Les Nuits en Or – Cele mai bune scurt metraje din lume apare prima dată în .:Jurnal Spiritual:..

Source: Jurnal Spiritual

363 total views, 3 views today

Facebook Comments