cresterea spiritualaOmul matur spiritual este gata să-l înțeleagă pe celălalt cu adevărat și să îl accepte așa cum este, cu punctele lui tari și cu cele slabe.
Omul matur spiritual vrea să aibă un partener în care să poată avea încredere, căruia să-i poată împărtăși gândurile și sentimentele, necesitățile și pasiunile sale. El vrea să fie un om pe care să se poată bizui și pe care să-l poată, la rândul său, sprijini.


Omul matur spiritual năzuiești spre o relație în care amândoi partenerii să aibă posibilitatea deplinei dezvoltări a propriei individualități și să trăiască în dragoste reciprocă.
Omul matur spiritual privește creșterea și dezvoltarea personalității celuilalt la fel de serios ca pe creșterea și dezvoltarea propriei personalități. El este gata și e capabil să conglăsuiască cu celălalt și să-i fie sprijin fără a renunța la propria personalitate și fără a permite să i se aducă vătămare.
Omul matur spiritual este gata să răspundă pentru propria soartă și pentru soarta partenerului său.
Omul matur spiritual știe că nimic nu este veșnic și că, prin urmare, relația poate înceta, dar știe și că aceasta nu se va reflecta asupra responsabilității și dragostei sale și este recunoscător pentru fiecare zi de viață.

Sursa: Manastirea Nechit

1,922 total views, 2 views today

Facebook Comments