Spectacolul „Babel”, în regia lui Arcadie Rusu, va fi prezentat la Festivalul Internaţional de Teatru Fringe de la Beer Sheva, Israel, ajuns la ediţia a VII-a şi care va avea loc în perioada 24 – 26 iulie, potrivit unui comunicat transmis de Institutul Cultural Român din Tel Aviv.

Spectacolul – o coproducţie a Centrului Naţional al Dansului Bucureşti şi LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, va beneficia de o reprezentaţie pe 24 iulie, de la ora 19.45, la Teatrul Fringe din Beer Sheva.

„«Babel» este un spectacol despre iluzia stabilităţii. Gândurile noastre sunt o multitudine de proiecţii asupra realităţii şi a lucrurilor care ar trebui să se alinieze la o normalitate în care să ne trăim vieţile. Dar ce se întâmplă într-o societate când apare dezinteresul sau când scopul principal este dus către aspiraţii personale materiale? Atunci apare dezechilibrul, iar noi ne împiedicăm zilnic de situaţii reale: cozi interminabile, spitale, birocraţii, şantiere, farmacii, mentalităţi şi forme de comunicare. Omul contemporan şi oraşul ca o junglă în care fiecare încearcă să supravieţuiască cum poate. Totuşi, prin toate acestea se scurge mereu speranţa care îl face pe om să meargă mai departe, să găsească mereu balansul, prin urmare, să danseze, se arată în comunicat.

Festivalul de Teatru Fringe de la Beer Sheva are loc anual, începând cu 2011, în Oraşul Vechi. Ediţia din 2018 va include în program spectacole din România, Austria, Portugalia, Marea Britanie, Lituania şi Cehia, împreună cu cele mai bune spectacole de teatru fringe din Israel, în peste 70 de evenimente artistice indoor şi outdoor care vor avea loc pe străzile din Oraşul Vechi. Alături de spectacole de teatru pentru adulţi, festivalul găzduieşte ateliere de artă în aer liber, spectacole pentru copii, reprezentaţii de mimă şi pantomină şi concerte de muzică pop.

Festivalul este organizat în colaborare cu Primăria din Beer Sheva, Ministerul Afacerilor Externe din Israel, galeriile de artă din Oraşul Vechi şi Teatrul din Beer Sheva.

Ana Grama

Post-ul „Babel”, de Arcadie Rusu, la Festivalul de Teatru Fringe de la Beer Sheva apare prima dată în .:Jurnal Spiritual:..

Source: Jurnal Spiritual

351 total views, 3 views today

Facebook Comments